Numera kan man alltså betta på nästan vad som helst, allt från sport till politik och nöje men på den här sidan kommer vi att fokusera på just sportsbetting. Alltså hur det går till när man spelar på olika utfall i sport. Vill man ha tips inför att börja spela på odds inom specifika sporter så finns det och kommer alltid att finnas folk som gärna vill bestämma vad du ska satsa på. Det finns mängder av människor i bettingvärlden som “vet” vad som är bäst att göra och du kommer att stöta på många sådana självutnämnda bettingexperter. Då är det bra att veta att det finns seriösa aktörer som ger kvalitativa och professionella bettingtips. En sådan är till exempel Vadslagningsguiden, där kan du läsa riktigt bra information och få tips om betting från hela världen. Dock är det viktigt att komma ihåg att det är du som ska spela, det är dina pengar det handlar om därför är det alltid du som ska ta beslutet om vad du ska satsa på i slutändan. Inom betting gäller verkligen devisen “själv är bäste dräng”.

En djungel?

Utbudet av bettingsajter är enormt och det kan ta en stund att hitta den bästa för just dig. Det finns så många att välja mellan så hur gör man? Ett bra tips är att man som nybörjare letar upp det största bettingbolaget som; har ett utbud av de sporter man vill spela på och som har en svenskspråkig sida. Det finns flera bra sajter som recenserar bettingsajter och där ser man snabbt vilka som har bra rykte om sig och inte. Vad är betting då? Jo det är helt enkelt vadslagning. Du satsar pengar på vad som ska hända i en match eller ett lopp och det finns odds som talar om vad som är mest sannolikt och vilken satsning som kommer att ge bäst utbetalning om du lyckas pricka rätt. Så vad är då odds? Jo, det handlar om hur förhållandet mellan insats och vinstchans ser ut och även hur sannolikt ett visst utfall är. Skulle det till exempel var låga odds på en satsning så betyder det att sannolikheten för att den infrias är stor men vinsten relativt liten. Är det höga odds betyder det att sannolikheten för att det infrias är liten men vinsten stor om det händer. Sedan kan det här även vara bra att nämna att det finns olika typer av odds.

Först och främst har vi det som kallas för fasta odds. Det betyder att oddsen är satta långt i förväg av spelbolaget och dem kommer inte att ändras om det inte händer något väldigt oväntat och stort. Det ska till ganska mycket för att ett fast odds ska ändras som till exempel att 98 % av spelarna på en match lägger sin satsning på det och därför får det ett nytt värde. Men det är extremt sällan detta händer. Så har vi det som heter flytande odds, här kommer oddset att kunna förändras beroende på hur många spelare som satsar på vad ända fram till spelstopp. Dock är det alltid så att det odds som gällde när du satsade är det som kommer att fortsätta gälla för dig och din satsning. Sedan har vi det som heter liveodds, en relativt ny spelform där oddsen förändras under matchen eller loppets gång beroende på vad som händer i matchen eller loppet. Alltså ett odds som “hänger med” i själva händelsen, ett otroligt spännande sätt att spela och har man tålamod går det att vinna storkovan på detta sätt. Dock är det precis som med flytande odds att när du väl satsat så kommer oddset som fanns när du lade din satsning inte att förändras just för din räkning.