En av de faktorer som gör att det är så roligt att spela på odds, alltså att syssla med sportsbetting är att man inte måste ha en massa förkunskaper. I slutändan handlar det ju mest om att göra en kvalificerad gissning. Som du antagligen lagt märke till och det som är en av de största anledningarna till att vi lanserat den här sidan är att sportsbetting är otroligt populärt idag. Även om det nu är så att man faktiskt inte behöver några förkunskaper för att spela och ha roligt så finns det ändå några saker man kan tänka på. Sanningen är att du bestämmer helt själv hur mycket du ska lära dig om den sport du spelar på men vi vill ändå ge några tips som hjälp på vägen.

Pratar man med folk som spelat på odds under en längre tid så får man ofta höra att det är som så att det blir lite roligare att spela ju mer man vet om det man spelar på. Alltså kan det faktiskt förhöja spelupplevelsen att läsa på lite grann. Om du vet varför oddsen som finns att satsa på ser ut som dem gör i förhållande till varandra så blir det helt enkelt roligare och dessutom lättare att få en magkänsla för vad man ska satsa på. Eftersom att det då handlar om att plugga en hel del så kan det vara bra att börja med att hålla sig till en eller två sporter i taget. Det kanske säger sig självt men det är inte alltid så lätt att greppa hur mycket kunskap man vill eller kan läsa in för att spela. Om du fokuserar på en liten del i taget kommer du att kunna undvika att blanda ihop saker och på det sättet få ut den bästa spelupplevelsen helt enkelt. För de flesta är det ju inte meningen att spelandet ska kännas som ett heltidsjobb utan att det ska vara en rolig hobby.

Det man kan börja med då när man valt vilken sport och vilken liga eller serie eller så som man vill spela på är att börja ta en titt på det vi kallar formkurvor. Säg att det gäller ett fotbollslag eller en speciell liga som du vill spela på. Då är det bra att ta reda på saker som; hur det gått i tidigare säsonger, vinst/förlust, bortamatch/hemmamatch, skador, tränarbyte med mera. I en sport som fotboll till exempel finns det riktigt mycket att ta reda på och ju mer man kan, desto roligare och mer spännande blir det. Dock bör man vara lite försiktig, se upp så att spelandet inte tar upp allt för mycket tid. Det ska fortfarande vara roligt och inte bli något som tar upp all fritid.

Något som märks när man spelat ett tag på odds och dessutom på olika typer av odds är att det handlar otroligt mycket om timing. De två grundingredienserna i framgångsrik sportsbetting är just timing och så det som vi kallar för magkänsla. Alltså det man tror är rätt baserat på hur det känns och den kunskap man har. Alltså, det handlar väldigt mycket om att lägga sin insats vid rätt tillfälle. Innan matchen om man sysslar med flytande odds och under matchen om man sysslar med livebetting. Som du säkert förstår blir timing extra essentiellt när man spelar live. När det handlar om flytande odds så är det som så att mycket kan hända och oddsen förändras ju närmare en match eller ett lopp man kommer i tiden. Lycka till!